eur:
393.72
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A német kancellár segítséget ígért Görögországnak

Németország további segítségét ígérte Görögországnak és Olaszországnak a menekültválságban Angela Merkel német kancellár szombaton a leginkább érintett országok kormányfőinek részvételével Bécsben szombaton rendezett migrációs csúcstalálkozón.

Angela Merkel a tanácskozás végeztével hangsúlyozta, hogy az elmúlt egy évben jelentős előrelépés történt az illegális bevándorlás elleni harcban.

"Az kell legyen a célunk, hogy megállítsuk az illegális bevándorlást, amilyen széles körben lehetséges" - hangoztatta.

Görögországnak és Olaszországnak további segítséget ígérve kijelentette, hogy Németország ezekből az országokból több száz migránst fog havonta átvenni.

A német kormányfő közölte: fokozni kell a menekültstátusra nem jogosultak visszaküldését, és ennek érdekében erről meg kell állapodni Észak-Afrika államaival, Pakisztánnal és Afganisztánnal is.

"Az illegalitás ellen akarunk fellépni, a legalitás javára" - húzta alá a német kancellár.

A balkáni migrációs útvonalról tartott bécsi csúcstalálkozóra az osztrák kancellár német kollégáján kívül meghívta még a görög, a szlovén, a horvát, a szerb, az albán, a bolgár, a macedón és a magyar miniszterelnököt, valamint a román belügyminisztert is. Az útvonal gyakorlatilag március óta zárva van. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke a bécsi megbeszéléseket megelőzően kijelentette: mindent meg kell tenni, hogy ez örökre így is maradjon.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×