Nem kellenek a külföldi adományok Clintonnak

InfoRádió / MTI
2016. augusztus 19. 11:47
Ha Hillary Clinton lesz az Egyesült Államok elnöke, alapítványa nem fogad el külföldi és vállalati adományokat. Csak amerikai állampolgárok és független jótékonysági szervezetek adományaira számítanak majd - jelentette ki csütörtökön az alapítvány szóvivője.

Korábban olyan sajtóhírek szivárogtak ki, hogy Bill Clinton volt elnök a héten az alapítvány egyik megbeszélésén közölte a munkatársakkal: a Clinton Globális Kezdeményezés szeptemberben tartandó éves konferenciáján bejelenti lemondását az alapítvány igazgatótanácsából. A volt elnök ugyanakkor kijelentette, hogy az alapítvány változatlanul nagyszabású akciókat támogat majd szerte a világban.

A Clinton Alapítványt az elmúlt hónapokban erőteljes támadások érték. Hillary Clintont még az a vád is érte, hogy amikor az amerikai diplomácia irányítója volt, nem határolta el határozottan külügyminiszteri tevékenyégét a Clinton Alapítványétól. A republikánusok elnökjelöltje, Donald Trump a múlt héten - miután nyilvánosságra kerültek külügyminisztériumi e-mailek - azt mondta, hogy Hillary Clinton külügyminiszterként hozott olyan döntéseket is, amelyek az alapítvány, nem pedig az amerikai diplomácia érdekeit szolgálták.