eur:
393.28
usd:
367.71
bux:
65939.07
2024. április 24. szerda György

Külügy: nem tudni magyar sérültről Thaiföldön

Jelenleg 27 regisztrált magyarról tud a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) Thaiföldön, a tárca és szervezeti egységei eddig sem a helyi hatóságoktól, sem pedig a hozzátartozóktól nem kaptak bejelentést magyar sérültről - közölte a KKM

Mint írták, a konzuli védelemre regisztrált magyarokat a bangkoki magyar nagykövetség felhívta. Azokat, akiket nem értek el, fél óránként újra megpróbálják felhívni, illetve e-mailt írtak, kérve őket, hogy ha szükségük van segítségre, vagy tudnak olyan magyarról, akinek szüksége van segítségre, jelezzék a külképviseletnek.

Két merénylet sújtotta helyszín nem tartozik a magyarok által sűrűn látogatott célok közé, a harmadik helyszínen az eddigi tájékoztatás szerint nincs súlyos sérült - közölte a tárca.

Csütörtök délután két robbantásos merényletet követtek el Hua Hin thaiföldi tengerparti üdülővárosban, a támadásban egy nő életét vesztette és húsznál többen megsebesültek, köztük külföldi turisták is. Pénteken újabb robbanás történt az üdülővárosban, nem messze attól a helytől, ahol előző este is robbantás történt, a legfrissebb jelentések szerint az újabb merényletnek egy halálos áldozata és három sérültje van. A tűzszerészek egy robbanószerkezetet hatástalanítottak. Pénteken egy további robbanás is történt, a Hua Hintől mintegy 400 kilométerre délre található Surat Tani tartományban egy helyi nő vesztette életét.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Felszúrt a forint

Felszúrt a forint

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×