Szigorították az ellenőrzéseket a genfi repülőtéren

InfoRádió / MTI
2016. július 27. 13:56
Francia biztonsági források tanácsait követve szigorította szerdán az ellenőrzéseket a genfi repülőtéren a svájci rendőrség.

Silvain Guillaume-Gentil, a svájci rendőrség szóvivője közölte: alaposabban átvilágítanak bizonyos utasokat a repülőtér területére való belépéskor, és megvizsgálnak néhány járművet is.

"A jelen körülmények között nagyon komolyan veszünk valamennyi információt" - tette hozzá.

A dpa német hírügynökség értesülései szerint az intézkedések nem állnak összefüggésben az előző napi, egy észak-franciaországi templomban lezajlott terrorcselekménnyel.

A 20 Minuten című svájci hírportálnak szemtanúk arról számoltak be, hogy a genfi repülőtér több bejáratát lezárták. A helyszínen nehézfegyverekkel megerősített rendőrök állnak készenlétben. A helyzet mindenesetre egyelőre nem annyira válságos, hogy az egész légikikötőt be kellett volna zárni.

A repülőtér egyik szóvivője közölte: a légikikötő forgalmát eddig nem zavarták meg az intézkedések. A rendőrség azonban arra figyelmeztette az utazókat, hogy a repülést megelőzően a szigorított ellenőrzések miatt hosszabb várakozási idővel számoljanak. A genfi repülőtér közvetlenül a francia határnál található.