Húsz belga halottja is lehet a nizzai merényletnek

InfoRádió / MTI
2016. július 15. 12:48
Húsz belga halottja és sebesültje is lehet a nizzai terrortámadásnak - közölte pénteken az RTBF belga közszolgálati televízió.

A tévé a belga külügyre hivatkozva arról számolt be, hogy húsz, a dél-franciaországi városban tartózkodó belga állampolgár csütörtök este óta nem lép kapcsolatba országa hatóságaival.

Didier Reynders belga külügyminiszter, aki jelenleg a mongol fővárosban, Ulánbátorban részt vesz az Ázsia-Európa csúcstalálkozón (ASEM), közleményében azonban tudatta: egyelőre nincs hitelt érdemlő értesülésük a nizzai terrormerénylet belga áldozatairól. Nizzai és Marseille-i konzulátusuk ellenőrzik az ezzel kapcsolatos adatokat.

Az ABC amerikai hírtelevízió értesülései szerint két amerikai - apja és fia - vesztette életét a terrortámadásban, illetve egy ukrán és egy orosz állampolgár haláláról tájékoztatott a kijevi és a moszkvai külügyminisztérium.

A magyar külügyminisztérium péntekre virradó éjszaka közölte, hogy magyar halálos áldozatról nem tud, de értesülései szerint a sérültek között van egy magyar nő is.

A Nice-Matin című nizzai lap Twitter oldalán arról számolt be, hogy legalább 54 gyereket szállítottak kórházba a terrortámadást követően.