eur:
393.89
usd:
364.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

"A következő három évben nem várható az euróövezet bővítése"

A következő három évben nem várható, hogy újabb uniós tagállam csatlakozzon az euróövezethez - jelentette ki Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság euróért és szociális párbeszédért felelős alelnöke csütörtökön Brüsszelben.

"Nem fog bővülni az euróövezet legalább a következő három évben" - válaszolta sajtótájékoztatóján az uniós biztos arra a kérdésre, hogy az eurózóna kibővítéséhez fog-e vezetni az Egyesült Királyság uniós tagságát elutasító, előző heti népszavazás.

Dombrovskis hangsúlyozta, az Európai Bizottság készen áll arra, hogy az Európai Központi Bankkal, a tagállami jegybankokkal, valamint más hatóságokkal szorosan együttműködve csillapítsa a piaci zavarokat a brit referendumot követő hetekben és hónapokban. A cél a megfelelő válaszintézkedések biztosítása a pénzügyi ingadozásokra - jelezte.

A lett uniós biztos emellett azt közölte, hogy még túl korai lenne megjósolni, pontosan milyen gazdasági következményei lesznek az Egyesült Királyság kilépésének a közös fizetőeszközt használó országokra nézve.

A jelenleg huszonnyolc tagú Európai Unió tizenkilenc országa tagja az eurózónának is.

Valdis Dombrovskis néhány nappal ezelőtt átvette a pénzügyi stabilitás és a pénzügyi szolgáltatások portfólióját, miután Jonathan Hill, az Európai Bizottság brit tagja benyújtotta lemondását a brit referendumra tekintettel.

Nagy-Britanniában június 23-án tartottak népszavazást arról, hogy a szigetország továbbra is az Európai Unió tagja maradjon-e. A hivatalos végeredmény szerint a szavazáson részt vett brit választók 52 százaléka szavazott a kilépésre, 48 százaléka pedig a bennmaradásra.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×