eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A hollandok nem fognak kilépni

Elbukott a bevándorlásellenes holland Szabadságpárt (PVV) vezetőjének Hollandia uniós kilépésről szóló népszavazási kezdeményezése az ország törvényhozásában kedden.

A hágai parlament jelentős többséggel szavazta le Geert Wilders "Nexit" kezdeményezését. A jelenlévő 75 képviselőből 14-en támogatták a javaslatot.

A holland bevándorlás-ellenes politikus felszólította a holland kormányt, hogy mielőbb írjon ki referendumot az uniós tagságról.

Wilders pártja igyekszik a közbeszéd központi elemévé tenni a "Nexitről" szóló népszavazást, miután a brit választók a múlt csütörtökön úgy döntöttek, hogy az Egyesült Királyság lépjen ki az Európai Unióból.

Hollandia az Európai Gazdasági Közösség egyik alapítója, jelenleg pedig az Európai Unió miniszteri tanácsának soros elnöke is.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×