eur:
394.17
usd:
369.64
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A Wall Street seriffje: "az amerikaiak csalások rendszerében élnek"

Korrupcióról, csalásokra épülő pénzügyi rendszerről beszélt a Wall Street seriffjeként is emlegetett Preet Bharara, New York egyik kerületi államügyésze egy vasárnapi televíziós interjúban.

Igazuk van azoknak, akik szerint Amerikát áthatja a korrupció, és az amerikaiak csalások rendszerében élnek - mondta Preet Bharara az ABC televízió A hét című délelőtti politikai vitaműsorában fejtette ki véleményét.

Az államügyész azért kapta a Wall Street seriffje ragadványnevet, mert egymás után leplezett le és fogott perbe pénzügyi csalókat a Wall Streeten, és ő foglalkozik a New York állam fővárosát, Albanyt átszövő korrupciós ügyekkel is. "Az embereknek igazuk van, amikor aggódnak. Nézzük csak meg, hogy a mi hivatalunk és több más hivatal is mennyi csalást és korrupciós ügyet leplezett le" - mondta, hozzátéve: mind New York városában, mind az államban a közhivatalok és közintézmények tele vannak korrupciós ügyekkel.

Az ABC kommentátora felhívta a figyelmet arra, hogy Bharara posztján korábban James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) jelenlegi igazgatója volt, azt megelőzően pedig Rudy Giuliani későbbi New York-i polgármester, republikánus politikus. Preet Bharara a műsorvezető kérdésére válaszolva visszautasította, hogy politikai pályára igyekezne.

Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×