eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Zöld EP-frakcióvezető: mérhetetlenül szomorú a brit kilépés

"Számomra ez egy mérhetetlenül szomorú nap, egész reggel sírni tudtam volna" - mondta pénteken Rebecca Harms, az Európai Parlament zöld frakciójának egyik vezetője, miután a brit lakosság többsége a kilépésre szavazott az ország európai uniós tagságáról előző nap rendezett népszavazáson.

A német állampolgárságú képviselő asszony szerint a következő feladat a referendum eredményeinek feldolgozása lesz. Az EP-képviselőknek, a közösségi parlament csúcsvezetőinek és a brüsszeli intézményeknek fel kell tenniük maguknak a kérdést, hogy miért nem sikerült meggyőzni a brit közvéleményt az EU jelentőségéről - tette hozzá.

Az EP-nek részt kell vennie a kilépés előkészítésében, ám eközben el kellene kerülni a "büntető hangnemet". A Brexitre a szabályok tiszteletben tartásával kell sort keríteni - hangsúlyozta Harms.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×