eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Lezuhant egy szíriai harci repülőgép

Műszaki hiba miatt lezuhant a szíriai kormányerők egy harci repülőgépe Hama városában közvetlenül felszállás után - közölték vasárnap egy szíriai katonai források.

A pilótának még sikerült lakatlan terület fölé kormányoznia a meghibásodott repülőt, hogy a becsapódás ne követeljen emberi életeket. A források nem közölték, hogy mikor történt a baleset, és azt sem, hogy mi lett a pilótával.

Az idén a szíriai kormány haderejének már több, még szovjet gyártmányú harci repülője is lezuhant, többnyire műszaki hibák miatt. Szakértők a szíriai légierő flottájának elöregedésével magyarázzák a balesetek sorozatát.

A Reuters brit hírügynökségnek szíriai felkelők azt mondták, hogy a harci gép egy MiG-21-es volt, de ezt más független forrásból nem lehetett ellenőrizni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×