Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Pusztít a tűz Szicíliában

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hőségriadót rendelt el az olasz polgári védelem csütörtökön Szicília szigetén, ahol a rendkívüli forróságban fellobbanó erdőtüzek miatt lezárták a Palermo és Messina közötti autósztráda egy szakaszát, és több településről kiköltöztették a lakosságot.

A Palermo körüli Madonie erdős térsége lángba borult. A csütörtökre virradó éjszaka - a hatóságok szerint gondatlanságból - keletkezett és gyorsan terjedő tüzeket nehezen tudják oltani az erős afrikai szél miatt, amely a tűzoltó repülőgépek felszállását is akadályozza.

A lángok és a területet beborító füst miatt több Palermo környéki települést evakuáltak. Monreale közelében egy bölcsödét ürítettek ki, ötven kisgyereket enyhe füstmérgezéssel kórházba szállítottak. Szicíliában a hőmérséklet megközelíti a negyven Celsius fokot, ami június első felében rendkívülinek számít. A Palermo és Messina közötti autósztráda egy szakaszát lezárták az erdőtüzek miatt, Cefalu magasságában az autósztráda egyik alagútjából tűzoltók menekítették ki az autósokat az alagutat elöntő füst elől.

A polgári védelem hőségriadót rendelt el, és felhívást tett közzé, hogy a kisgyerekek és idősek ne menjenek ki az utcára.

Egész Olaszországot hirtelen érkezett hőség gyötri. Rómára homokot szórt a sirokkó, az afrikai szél. Itália északi részén viszont heves viharok követik egymást.