eur:
392.8
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Pusztít a tűz Szicíliában

Hőségriadót rendelt el az olasz polgári védelem csütörtökön Szicília szigetén, ahol a rendkívüli forróságban fellobbanó erdőtüzek miatt lezárták a Palermo és Messina közötti autósztráda egy szakaszát, és több településről kiköltöztették a lakosságot.

A Palermo körüli Madonie erdős térsége lángba borult. A csütörtökre virradó éjszaka - a hatóságok szerint gondatlanságból - keletkezett és gyorsan terjedő tüzeket nehezen tudják oltani az erős afrikai szél miatt, amely a tűzoltó repülőgépek felszállását is akadályozza.

A lángok és a területet beborító füst miatt több Palermo környéki települést evakuáltak. Monreale közelében egy bölcsödét ürítettek ki, ötven kisgyereket enyhe füstmérgezéssel kórházba szállítottak. Szicíliában a hőmérséklet megközelíti a negyven Celsius fokot, ami június első felében rendkívülinek számít. A Palermo és Messina közötti autósztráda egy szakaszát lezárták az erdőtüzek miatt, Cefalu magasságában az autósztráda egyik alagútjából tűzoltók menekítették ki az autósokat az alagutat elöntő füst elől.

A polgári védelem hőségriadót rendelt el, és felhívást tett közzé, hogy a kisgyerekek és idősek ne menjenek ki az utcára.

Egész Olaszországot hirtelen érkezett hőség gyötri. Rómára homokot szórt a sirokkó, az afrikai szél. Itália északi részén viszont heves viharok követik egymást.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×