eur:
393.18
usd:
367.57
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Szakértő: évekig tartó tárgyalás jöhet a Brexit után

Több mint ötven nemzetközi szerződést is módosítania kellene az Európai Uniónak, amennyiben Nagy-Britannia a közösségből történő kilépés mellett döntene - mondta Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense szombaton, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

A szakértő szerint mindez évekig, sőt akár évtizedekig tartó tárgyalásokhoz vezetne, aminek eredményeként Nagy-Britannia végül egy, a maihoz hasonló kapcsolatban maradna az Európai Unióval, amelynek döntéshozatali mechanizmusából ugyanakkor már kimaradna.

Gálik Zoltán a legfrissebb felmérésekre hivatkozva azt mondta, Nagy-Britannia unióban maradását elsősorban a fiatalok támogatják nagyobb arányban, míg az idősebbek inkább az elszakadás mellett állnak. A kutatások szerint azonban utóbbi csoport nagyobb hajlandósággal venne részt a két hét múlva esedékes referendum, ami növeli a nemek felülkerekedésének esélyét - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×