eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Így zúdulnak Kubára az amerikaiak

Washington engedélyezte hat amerikai légitársaságnak Kubába tartó járatok indítását.

Az Egyesült Államok engedélyezte hat amerikai légitársaság számára, hogy akár már ősztől öt amerikai nagyvárosból közvetlen járatokat indítson Kubába - közölte pénteken az amerikai közlekedési minisztérium.

Az egykori hidegháborús ellenségek között több mint ötven évig szünetelt a menetrendszerinti légiközlekedés.

Márciusban tizenhárom amerikai légitársaság jelentkezett az amerikai kormányzatnál a repülési jogokért. Közülük az American Airlines, Frontier Airlines, JetBlue Airways, Silver Airways, Southwest Airlines és Sun Country Airlines nyerte el annak a jogát, hogy naponta legfeljebb tíz retúrjáratot indítson Kubába.

Az utasszállítók Miami, Fort Lauderdale, Chicago, Philadelphia és Minneapolis/St. Paul légikikötőiből repülhetnek a szigetországba.

Az Egyesült Államok és Kuba idén februárban a két ország viszonyának rendezésére tett erőfeszítések keretében írt alá megállapodást arról, hogy újraindítják a menetrendszerinti légiközlekedést a két ország között.

A megegyezés értelmében naponta húsz retúrjáratot bonyolíthatnak le Havanna és az Egyesült Államok között. Amerikai légitársaságok azonban ennek többszörösét, csaknem hatvan járat engedélyezését kérték Washingtontól.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×