eur:
393.92
usd:
369.66
bux:
65915
2024. április 23. kedd Béla

Az OECD cselekvésre szólítja fel az európai országok kormányait

Az európai országok gazdasága fokozatosan talpra áll, de további cselekvésre van szükség a világgazdasági válság megoldatlan, a növekedést még mindig terhelő következményeinek felszámolásához és az új kihívások megfelelő kezeléséhez - állapította meg az OECD az Európai Unió, illetve az euróövezet gazdasági helyzetét elemző, pénteken kiadott tanulmányában.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD), amely a világ 34 legfejlettebb gazdaságát tömöríti, keményen bírálta a megszorításokat alkalmazó gazdaságpolitikákat, és azt javasolja, hogy a kormányok akár a stabilitási paktum szabályainak megsértése árán is, de növeljék a befektetésekre fordított állami kiadásokat.

Az OECD szakértői arra számítanak, hogy az Európai Unió gazdasága idén 1,8 százalékkal, jövőre pedig 1,9 százalékkal növekszik, míg az euróövezet bruttó hazai terméke (GDP) idén 1,6 százalékkal, 2017-ben pedig 1,7 százalékkal bővül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Hogyan lehet támogatni a munkavállalókat az AI segítségével? Lehet munkavállalói élményt nyújtani és produktivitást növelni a cégeknek a mesterséges intelligencia által? Lehet-e gördülékenyen végigvinni a folyamatot, meggyőzni a munkavállalót arról, hogy az ő munkáját segíti, és nem elveszik az új rendszerek? Ezekről a kérdésekről szólt a Portfolio AI in Business konferenciájának II/A szekciójának panelbeszélgetése, Lassú Lillával (Supercharge, Chief People Officer), Pereczes Jánossal (Magyar Bankholding, ügyvezető igazgató), és Szajbély Benedekkel, a Griffsoft vezérigazgatójával. A beszélgetést Molnár Noémi, BeHive Consulting Chief Behavioural Scientist-je moderálta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×