eur:
393.83
usd:
365.36
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az ENSZ BT elítélte az Izraelben történt terrortámadást

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa egyhangúlag, a legszilárdabb hangon elítélte az izraeli Tel-Avivban szerdán elkövetett terrorista merényletet, amelynek négy halálos, és több sebesült áldozata volt.

A helyi idő szerint csütörtök este kiadott közleményben a testület mind a 15 tagja részvétét fejezte ki az áldozatok családtagjai iránt, és követelte, hogy a terrorcselekmény palesztin felelőseit állítsák bíróság elé.

A BT hangsúlyozta, hogy "mindenféle terrorcselekmény bűncselekmény, és semmivel sem igazolható".

Izrael ENSZ-nagykövete felhívta a figyelmet arra, hogy ez volt a világszervezet részéről az első elítélő nyilatkozat azóta, hogy Izraelben hónapok óta elkezdődött a támadások újabb hulláma. Kérte az összes tagállamot, hogy forduljon szembe a palesztin uszítással, amely - mint mondta - "közvetlenül a terrorizmushoz vezet".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×