eur:
393.85
usd:
365.09
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Erősítenék a magyar-osztrák védelmi együttműködést

A Magyarország és Ausztria közötti katonai, védelmi együttműködés erősítéséről, fokozásáról tárgyalt csütörtökön Budapesten a két ország honvédelmi minisztere.

Simicskó István honvédelmi miniszter Hans Peter Doskozil osztrák védelmi és sportminiszterrel folytatott megbeszélése után tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a biztonsági kihívásokat hasonlóan látják, azok kezeléséhez, megoldásához hasonló intézkedéseket hozott a két ország.

A régiót érintő migrációval összefüggésben áttekintették a biztonsági helyzetet. Ennek kezelésére az osztrák védelmi miniszter három ország - Ausztria, Magyarország és Szlovénia - szorosabb együttműködésére tett javaslatot.

Hans Peter Doskozil elmondta: már a következő hetekben sort kerítenek egy háromoldalú találkozóra, amelyre meghívják a három érintett ország belügy- és honvédelmi minisztereit. A találkozó két legfontosabb témája az Európai Unió külső határainak biztosítása lesz, valamint az, hogy mit tegyenek azokkal az emberekkel, akik az eljárások lefolytatásának végével nem maradhatnak az adott országban - mondta az osztrák miniszter.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×