Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kelemen Hunor: 54 polgármesteri szék biztosan az RMDSZ-é

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Románia 54 településén biztosan az RMDSZ jelöltje szerzi meg a polgármesteri tisztséget - mondta el Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke az urnazárás után szűk egy órával tartott sajtótájékoztatóján.

Országosan ugyanis 54 olyan település van, ahol az RMDSZ jelöltje ellenjelölt nélkül szállt versenybe a polgármesteri tisztségért.

Kelemen Hunor exit poll felmérésekre hivatkozva jelentette ki, hogy Kolozsváron mind Horváth Anna, a szövetség polgármesterjelöltje, mind az RMDSZ képviselőjelölt-listája jó eredményt ért el.

Az IRES közvélemény-kutató kolozsvári mérése szerint Horváth Anna 10,8 százalékos szavazataránnyal a második lett a kolozsvári polgármesteri székért folyó versenyben, a szövetség helyi képviselőjelölt-listája pedig 15,4 százalékot kapott, mintegy három százalékkal többet, mint négy évvel ezelőtt.

Kelemen Hunor szerint Szatmárnémetiben Kereskényi Gábor, Marosvásárhelyen pedig Soós Zoltán szoros versenyben áll a hivatalban levő polgármesterrel és bíznak benne, hogy a magyar jelöltek foglalhatják el a polgármesteri széket. Az elnök kijelentette: az RMDSZ általánosan is jó választási eredményre számít.

Újságírói kérdésre Kelemen Hunor elmondta, a szövetség csak a végleges eredmény ismeretében kezdi el a tárgyalásokat az esetleges alpolgármesteri tisztségekről.