eur:
394.39
usd:
370.22
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy szíriai kikötővárosban

A szíriai Latakia kikötőváros központjában csütörtökön többen meghaltak és megsebesültek.

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a szíriai Latakia kikötőváros központjában csütörtökön, többen meghaltak és megsebesültek - jelentette a szíriai állami televízió és a libanoni Hezbollah szélsőséges szervezethez közel álló al-Manar tévécsatorna.

Az al-Ikbaríja televízió szintén terrortámadásként írta le a robbanást, amely a latakiai belvárosban egy mecset közelében történt, amikor a hívek a délutáni ima végeztével elhagyták az imahelyet.

A SANA szíriai állami hírügynökség úgy tudja, motorbiciklis hozta működésbe a járművére erősített robbanószerkezetet.

A halálos áldozatok pontos számát nem tudni. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szíriai szervezet három halottról számolt be.

Előző héten legalább 153 ember meghalt és nagyon sokan megsebesültek a szíriai konfliktusban eddig viszonylag érintetlen, északnyugat-szíriai Tartúsz és Dzsabla kikötővárosokban elkövetett robbantásos merényletekben.

Tartúsz és Latakia a szíriai konfliktus kezdetei óta a Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű erők bástyájának számít.

A véres szíriai polgárháború kirobbanása óta több mint 270 ezren vesztették életüket és több millióan kényszerültek otthonuk elhagyására. A február végén kialkudott szíriai fegyvernyugvást hetek óta folyamatosan megsértik, a Genfben folytatott béketárgyalások legutóbbi fordulója pedig zátonyra futott.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×