eur:
394.14
usd:
369.57
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Ferenc pápa nem akar lemondással távozni tisztéből

Ferenc pápa vasárnap kizárta, hogy lemondana valaha is tisztéről elődjéhez, XVI. Benedekhez hasonlóan.

"Sohasem gondoltam arra, hogy elhagynám a pápai tisztet, mert sok a felelősség" - mondta a katolikus egyházfő egy kérdésre válaszolva. Ferenc pápa az általa inspirált Scholas Occurentes nevű nemzetközi oktatási kezdeményezésről tartott összejövetelen beszélt a Vatikánban, és egy ifjú résztvevő kérdésére felelt.

Bár korábban azt mondta, hogy szerinte saját pápasága nem lesz hosszú, eddig sohasem nyilatkozott egyértelműen arról, hogy nem követi XVI. Benedek lemondási példáját. A német nemzetiségű pápa 2013-ban önként távozott tisztségéből, amire 600 éve nem volt példa.

Ferenc pápa az összejövetelen kitüntetéseket adott Salma Hayek, Richard Gere és George Clooney amerikai színészeknek, amiért segítik az oktatási kezdeményezést, támogatják az azt szolgáló alapítványt.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×