eur:
394.44
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Ferenc pápa: a bevándorlók vannak veszélyben

A bevándorlók nem jelentenek veszélyt, hanem ők maguk vannak veszélyben - jelentette ki Ferenc pápa, aki szombaton a Vatikánban ötszáz olasz és migráns gyermekkel találkozott.

A kis vendégek a dél-olaszországi Calabria tartományból, Itália egyik legszegényebb régiójából érkeztek, ahol az utóbbi napokban-hetekben rengeteg migráns szállt partra, mind a tengeren keltek át szüleikkel, felnőtt rokonaikkal, többségük életveszélyben volt, ki kellett menteni őket.

Ezt az egész napos rendkívüli programot a "Gyermekek vonata" elnevezésű - immár negyedszer megrendezett - kezdeményezés keretében tartották meg, amelyet a Kultúra Pápai Tanácsának a világiakkal és a nem hívőkkel folytatott párbeszédért felelős szervezete gondoz.

Az Olasz Államvasutakkal karöltve megrendezett találkozóra a Szent Péter vasútállomásra gördült be délelőtt a szerelvény. Az idei találkozásra a "Hullámok hátán" mottó jegyében került sor.

Gianfranco Ravasi bíboros, a Kultúra Pápai Tanácsának elnöke az EFE hírügynökségnek kifejtette: a résztvevők nagy része a tengerek hullámain érkezett tele reményekkel, megszenvedve tragédiájukat. A találkozón a bíboros felolvasta azt a levelet, amelyet a gyermekek a pápának írtak, s amelyben elpanaszolták: értetlenül állnak a világban tapasztalható "megannyi igazságtalansággal" szemben.

Ferenc pápa maga is osztotta a gyermekek véleményét, bírálva azokat az államokat, amelyek nem fogadják be, hanem elszállítják a menedéket, megélhetést, békét és munkát kereső emberek tömegeit. "Akik ide jönnek, más vallásnak a hívei, de nem jelentenek veszélyt, hiszen mindannyian testvérek vagyunk. Isten mindannyiunkat szeret" - mondta a pápa hangsúlyozva ismét, hogy "a migránsok nem veszélyesek, ők vannak veszélyben".

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×