Újabb roncsdarabok az eltűnt maláj gépről?

InfoRádió / MTI
2016. május 26. 11:26
Három újabb olyan roncsdarabot vizsgálnak meg Ausztráliában, amely feltehetően a több mint két éve eltűnt maláj utasszállító repülőgéphez tartozik - közölték a helyi hatóságok csütörtökön.

Darren Chester közlekedésért és infrastruktúráért felelős ausztrál miniszter közölte, hogy ezeket a roncsdarabokat "a malajziai kormánynak még be kell gyűjtenie és Ausztráliába kell küldenie elemzésre".

A szóban forgó roncsdarabok közül kettő az indiai-óceáni Mauritius szigetén, míg a harmadik Mozambikban került elő. Mindháromról elképzelhető, hogy a Malaysia Airlines légitársaság 2014. március 8-án eltűnt MH370-es járatáról származik.

A maláj kormány éppen ebben a hónapban jelentette be: csaknem bizonyos, hogy a legutóbb, Dél-Afrikában és a Mauritiushoz tartozó Rodrigues szigetén talált két roncsdarab az MH370-es járathoz tartozik. Korábban már két másik, Mozambik partjainál talált roncsdarabról, és egy harmadik, a Franciaországhoz tartozó, indiai-óceáni Réunion szigetén előkerült darabról is azt állították szakértők, hogy minden bizonnyal az eltűnt maláj gépből származnak.

A Boeing 777 típusú gép eltűnése a polgári légi közlekedés történetének egyik legnagyobb rejtélye. Az utasszállító Kuala Lumpurból tartott Pekingbe 239 emberrel a fedélzetén, de nyoma veszett egy órával a felszállás után. Az Ausztráliától nyugatra az Indiai-óceánban folytatott intenzív kutatások egyelőre kevés eredménnyel jártak.