Schöpflin György: Brüsszel nem képes kezelni a problémákat

Infostart
2016. május 22. 10:15
Brüsszel nem kezeli sikeresen az Európai Unió különböző problémáit - nyilatkozta az InfoRádiónak Schöpflin György európai parlamenti képviselő.

A fideszes politikus szerint egyes dolgokat közösen kellene kezelni. 

„Európának most egyszerre négy vagy öt nagy problémával kell szembenéznie, amelyek erősítik egymást. Ilyen a migráció, a biztonságpolitika, az euró válsága, és az esetleges brit kilépés” - mondta Schöpflin György, az Európai Néppárt európai parlamenti képviselője.

Hozzátette: ezek a problémák hatnak egymásra.

„Mi hajlamosak vagyunk a migrációt a legnagyobb problémának tekinteni. Nemrég voltam egy konferencián Tallinnban, ahol inkább a biztonságpolitikával foglalkoztak, mert onnan nézve Oroszország a legnagyobb probléma. Ha Görögországból nézzük, akkor az euróválság és a török kérdés a legnagyobb probléma. Ezt Brüsszel nem kezeli sikeresen” - hangsúlyozta az Európai Néppárt európai parlamenti képviselője.

Schöpflin György szerint jó lenne, ha Brüsszel összeurópai szinten tudná kezelni ezeket a problémákat.

„De az elmúlt évek alapján úgy látom, Brüsszel erre nem képes és nem hajlandó,  ennek következtében több tagállam azt mondja: Brüsszeltől túl sokat nem várhatunk. Meg tudjuk oldani a környezetvédelem problémáját, de a migráció kérdését nem. Minden ország saját maga próbálkozik. De a visegrádi államok sok tekintetben közös nevezőre hozzák megközelítéseiket” - fogalmazott Schöpflin György az InfoRádiónak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Schöpflin György: Brüsszel nem képes kezelni a problémákat
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást