Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Görög forrás: Kárpathosz sziget közelében zuhant le az utasszállító

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Görögországhoz tartozó Kárpathosz sziget közelében, de egyiptomi légtérben zuhant le csütörtökön az EgyptAir légitársaság utasszállító gépe 66 emberrel a fedélzetén - közölték a görög polgári közlekedési hivatalból származó források.

A Párizsból Kairóba tartó repülőgép a Rodosz és Kréta között fekvő szigettől körülbelül 230 kilométerre zuhant le, és nem adott le vészjelzést. Az eddigi hírekben az szerepelt, hogy a katasztrófa az egyiptomi partoktól körülbelül 280 kilométerre történhetett. Korábban azt is közölték, hogy több mint egy órával az eltűnés után az egyiptomi katonaság vészjelzést rögzített, amelyet valószínűleg a gép automatikus vészjelző rendszere adott le, de ezt az egyiptomi hadsereg cáfolta.

A Sky News Arabíja hírtévé idézte Seríf Iszmáíl egyiptomi kormányfőt, aki sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta, hogy terrorcselekmény okozta volna a katasztrófát.

A francia hatóságok szerint a fedélzeten volt az egyiptomi biztonsági szolgálat három tisztje is.

A gép roncsai után nagy erőkkel folytatódik a kutatás a az egyiptomi és a görög hadiflotta, illetve légierő részvételével.

Hírügynökségek korábban azt jelentették hogy az egyiptomi légi közlekedési minisztérium meg nem nevezett illetékesei megerősítették a légi katasztrófát, maga a tárca azonban mindeddig nem adott ki ilyen értelmű közleményt.

Minisztériumi jelentések szerint Saríf Fathi tárcavezető a kora délutáni órákban sajtótájékoztatón számol be a vizsgálatok eddigi eredményeiről.