eur:
395.08
usd:
371.07
bux:
65119.05
2024. április 19. péntek Emma

Felszámolják a görögök az idomeni sátortábort

Június elejéig fel akarják oszlatni a bevándorlók hevenyészett sátortáborát a görög-macedón határon, Idomeninél - jelentette be csütörtökön a migránskérdéssel foglalkozó görög válságstáb szóvivője.

Jorgosz Kiricisz az ANA görög hírügynökségnek nyilatkozva elmondta: Észak-Görögországban jelenleg további állami fenntartású menekülttáborokat építenek, hogy az Idomeninél maradt, nagyjából 9000 migránst elszállásolhassák.

A görög sajtó 11 ezer lakóról tud, akik abban reménykednek, hogy egyszer szabaddá válik az út Macedónia és ezzel az áhított nyugat-európai célország felé.

Macedónia hónapokkal ezelőtt lezárta határát a migránsok előtt, eltorlaszolva a balkáni útvonalat, amelyen keresztül több mint egymillió menedékkereső érkezett Európa belsejébe.

Most már csak hetek kérdése, hogy az idomeni tábor kiürüljön - tette hozzá Kiricisz.

A görög kormány a hevenyészett sátortábort, amelyet a média immár idomeni gettóként emleget, már május elején fel akarta oszlatni.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×