Ezért nem piszkálja a melegházasságok ügyét Donald Trump!

InfoRádió / MTI
2016. május 19. 23:57
Rekord magasra emelkedett az Egyesült Államokban a melegházasságot pártolók aránya.

Rekord magasra, 61 százalékosra emelkedett az Egyesült Államok lakosságának körében a melegházasságot pártolók aránya - áll a Gallup közvélemény-kutató intézet csütörtökön közzétett felmérésében.

Húsz éve az amerikaiaknak még csak a 27 százaléka vélekedett úgy, hogy megilleti a törvényes házasságkötés a melegeket is. 2011 volt az első év, amikor többségbe kerültek a melegházasságot pártolók, és azóta töretlenül emelkedik hányaduk.

Ami a korosztályok szerinti támogatottságot illeti, az az életévek számának emelkedésével fordítottan arányos. A 18-29 év közöttiek 83 százaléka rokonszenvezik a melegházasságok törvényesítésével, míg a 64 esztendősnél idősebbek körében jóval szerényebb, csak 53 százalékos a támogatottság.

A felmérés a 2016-os elnökválasztási csatározás derekán látott napvilágot, ám az elnökjelöltségre pályázók kampányaiban a melegházasság megítélésének kérdése messze nem játszik főszerepet. Donald Trump, a republikánusok vezető jelöltaspiránsa ugyan közölte, hogy ellenzi az azonos neműek házasságkötését, de kampányában hallgat a témáról.