eur:
395.78
usd:
366.78
bux:
65712.52
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Eldőlt: Christian Kern lesz az új osztrák kancellár

Christian Kern, az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) vezérigazgatója lesz Ausztria új kancellárja és egyben az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) új elnöke - jelentette be pénteken az SPÖ-t átmenetileg vezető Michael Häupl bécsi polgármester, aki szerint az erre vonatkozó döntés megszületett. A párt országos elnöksége ezt hivatalosan jövő kedden hagyja jóvá.

Michael Häupl bejelentése előtt a konzervatív Néppárttal (ÖVP) közösen kormányzó szociáldemokraták tartományi pártszervezeteinek vezetői üléseztek, és az 50 esztendős Kern jelölése mellett foglaltak állást.

A tervek szerint Christian Kern jövő szerdán teszi le a hivatali esküt Heinz Fischer államfő előtt, és ezzel Ausztria második világháború utáni 13. kancellárja lesz.

Werner Faymann korábbi szociáldemokrata kancellár hétfőn jelentette be lemondását.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×