eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Már biztos, hogy az eltűnt maláj utasszállító roncsdarabjaira bukkantak

Csaknem bizonyos, hogy a két legutóbb, Dél-Afrikában és a Mauritiushoz tartozó Rodriguez-szigeten talált roncsdarab a Malaysia Airlines légitársaság 2014. március 8-án eltűnt MH370-es járaté - közölte a malajziai kormány csütörtökön.

A Boeing 777-es típusú gép Kuala Lumpurból Pekingbe tartó útján veszett el 239 emberrel a fedélzetén.

A mostani malajziai közlés azt jelenti, hogy immáron öt roncsdarabra bukkantak az Indiai-óceán különböző pontjain.

Szakértők korábban megerősítették, hogy az idén márciusban Mozambik partjainál talált két roncsdarab csaknem bizonyosan a malajziai utasszállítóé. Tavaly a Franciaországhoz tartozó, indiai-óceáni Réunion szigetén is a partra sodródott egy kisebb roncs, a szárny egy darabja.

A Malaysia Airlines Boeing 777-es típusú gépének eltűnése a polgári légiközlekedés történetének egyik legnagyobb rejtélye. Nyomait már két éve keresik intenzíven nagyobb eredmények nélkül az India-óceánban, Ausztráliától nyugatra.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×