eur:
393.63
usd:
369.03
bux:
65691.74
2024. április 23. kedd Béla

Szerb elnök: Európa a szükséges rossz

Európa a szükséges rossz, ezért lehetetlen úgy vezetni egy országot, hogy a politikusok közben nem működnek együtt Oroszországgal és az Európai Unióval - jelentette ki Tomislav Nikolic szerb köztársasági elnök az orosz tulajdonú Sputnik nemzetközi hírügynökségnek vasárnap késő este adott interjújában.

A szerb elnök hozzátette, hogy Szerbiában nincsenek "eurofanatikusok", de lehet hogy vannak hozzá hasonló oroszbarát emberek. Ugyanakkor mindenki számára egyértelmű - folytatta -, hogy Európa a szükséges rossz, hiszen Szerbia Európához tartozik, az Európai Unió országai veszik körül, a második világháború óta Európa különböző módokon avatkozott be Szerbia életébe, sok szerbiai dolgozik Nyugat-Európában, ahonnan az ottani életmódról, törvényekről, jogokról szóló történetekkel térnek vissza.

Hozzátette, hogy országa továbbra is folytatja a tárgyalásokat Brüsszellel, hogy teljesítsen minden uniós feltételt a csatlakozás érdekében, de Koszovó függetlenségét soha nem fogja elismerni. Mint fogalmazott: évekig is tárgyalhat Belgrád és Brüsszel különböző feltételekről, de amikor Koszovó függetlenségének elismerését kérik majd, Szerbia nemet fog mondani, és inkább nem csatlakozik az EU-hoz.

Tomislav Nikolic felhívta a figyelmet arra is, hogy Szerbia nem vezetett be szankciókat Oroszországgal szemben, és ezt az EU el is fogadta. A szerb elnök szerint hamarosan Brüsszel is visszavonja a bevezetett intézkedéseket, mert "értelmetlen és bizarr", hogy valaki nem működik együtt azzal, akin pénzt keres, azaz haszna van belőle.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×