eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Hamis bombariadó miatt kiürítették Varsó mindkét nemzetközi repülőterét

Utólag hamisnak bizonyult bombariadó miatt kiürítették kedd este Varsó mindkét nemzetközi repülőterét - közölte honlapján a Gazeta Wyborcza című lengyel napilap.

A lapnak a Chopin repülőtér, valamint a fapados járatokat fogadó és indító Modlin légikikötő szóvivői megerősítették: robbanóanyag elhelyezését jelző telefonos bejelentés alapján elrendelték a terminálok kiürítését. A tűzoltóság átkutatta az épületeket, s nem találtak robbanóanyagot.

Az evakuáció miatt egyes, a Chopin repülőtérről induló járatok késtek. A modlini járatok menetrend szerint közlekednek.

Az újbóli üzembe helyezést később a Chopin repülőtér is megerősítette Twitter-oldalán.

A Radio ZET lengyel kereskedelmi rádió azon értesüléséről számolt be, hogy a rendőrség egy kelet-lengyelországi községben őrizetbe vette a hamis bombariadó lehetséges okozóját.

A Modlin repülőtéren hasonló körülmények között húsvétkor is elrendeltek evakuációt, a hamis bombariadó miatt múlt héten az elkövető - egy 28 éves, a tett idején ittas férfi - ellen vádat emeltek.

A közveszéllyel fenyegetés Lengyelországban 8 évig terjedő szabadságvesztést vonhat maga után, emellett a repülőtér, az érintett légitársaságok, valamint magánszemélyek is kártérítést követelhetnek a vádlottól.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×