A nagykövet szerint ismét életbe léphet Belgiumban a 4-es szintű terrorfenyegetettség

Infostart
2016. március 22. 10:06
A brüsszeli reptéren veszteglő magyar utasokon kívül nem tud más magyarok érintettségéről a reggeli reptéri robbantások után a brüsszeli magyar nagykövet.

Nagy Zoltán az InfoRádiónak elmondta: a Budapestről reggel Brüsszelbe tartó járat biztonságban megérkezett a reptérre, utasai jelenleg a reptér területén a gépen várakoznak. A járaton több államigazgatásban és a követségen dolgozó magyar utazott, ők mobiltelefonon felvették a kapcsolatot a nagykövetséggel és hozzátartozóikkal. Az bizonyos, hogy hosszabb várakozásra kell felkészülniük.

A nagykövet megerősítette a metróban történt robbantás hírét is. Elmondta, hogy hivatalos hatósági értesítést ugyan erről nem kaptak, de a médiában közvetített képeken látni, hogy füst gomolyog a metró épületéből.

Megítélése szerint elképzelhető, hogy Belgium egész terültére ismét életbe léptetik a legmagasabb, 4-es szintű terrorfenyegetettséget. Ezt novemberben már elrendelték, majd decemberben 3-as szintűre csökkentették. Ilyenkor fegyveresek járőröznek az utcákon, közös katonai és rendőrségi járőrök őrzik a hivatalokat és közintézményeket.  


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Brüsszeli nagykövet
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást