eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Rendőrnek álcázott férfiak támadtak migránsokra Calais-ban

Õrizetbe vettek öt francia férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy rendőrnek álcázva magukat migránsokra támadtak az észak-franciaországi Calais-ban - erősítette meg pénteken a lille-i bűnügyi rendőrség az I-télé francia hírtelevízió értesülését.

A 18 és 48 év közötti férfiakat szerdán állították elő, jelenleg is kihallgatják őket, és várhatóan pénteken kerülnek a Boulogne-sur-Mer-i vizsgálóbíró elé, aki dönt a vádemelésről.

Az öt helyi lakost azzal gyanúsítják, hogy január 21-re virradó éjjel megtámadtak három szíriai állampolgárt a calais-i pályaudvar közelében. A rendőröknek öltözött támadók ellen a migránsok azonnal feljelentést tettek.

Az öt férfi a kihallgatásán beismerte, hogy vasrudakat és teleszkópos gumibotot használtak a támadáskor. Azt nem vallották be, hogy rendőrnek álcázták magukat, de annyit elismertek, hogy a rendőri erőkre akarták terelni a gyanút, és egyikük azt kiabálta, hogy rendőrség, amikor a támadáskor szembekerültek a migránsokkal. A házkutatáskor rendőrségi adóvevőket is találtak a feltételezett támadók lakóhelyein.

Az öt férfi a rendőrségi tájékoztatás szerint többször is bántalmazott migránsokat. Bevallották, hogy egy órával azelőtt, hogy a három szíriait megtámadták egy 13 éves kiskorút bántalmaztak. A rendőrség csoportosan elkövetett lopás gyanúja miatt indított eljárást, miután a támadók nem egyszerűen megverték a sértetteket, hanem elrabolták a személyes tárgyaikat és a mobiltelefonjaikat is.

Az előállított emberek a rendőrség szerint tagadták a pénzlopást, de az egyik szíriai sértett azt közölte, hogy 4 ezer eurót loptak el tőle.

Az I-télé úgy értesült, hogy legalább öt alkalommal rabolt ki migránsokat az öt fős csoport, s egyik tagjuk szervezte február 6-án a migránsellenes tüntetést Calais-ban.

Február 22-én a lille-i bűnügyi rendőrség már őrizetbe vett három férfit és egy nőt, akiket azzal vádolnak, hogy több hónapon át rendszeresen megtámadták a calais-i sátortáborban élő migránsokat. Február 11-én pedig hét férfit tetten értek a rendőrök Dunkerque városa közekében a tengerparton, amikor öt iraki kurd férfit támadtak meg. Eljárás indult ellenük, jelenleg előzetes letartóztatásban vannak.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×