Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hóvihar pusztít Mexikóban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Legalább hatan meghaltak és sokan megsérültek a Mexikóban pusztító, havazással, esővel és erős széllel járó viharban - jelentették pénteken a helyi hatóságok.

A hóvihar elsősorban Mexikó északi és középső részét sújtotta. A Jalisco szövetségi államban fekvő, az ország második legnépesebb városának számító Guadalajara egyes részeit hó borította be, pedig 1997 decembere óta nem havazott ott.

A hidegfront több mexikói szövetségi államban is katasztrofális állapotokhoz vezetett.

Mexikóvárosban a vihar több mint 800 fát csavart ki, 98 reklámtáblát szakított le és 77 autót rongált meg - közölte pénteken Twitter-oldalán Fausto Lugo polgári védelemért felelős államtitkár.

A tomboló szél helyenként hetven kilométeres óránkénti sebességet ért el.

Mexikó szövetségi államban 25 méter magasból esett le egy reklámtábla, öt ember megsérült, egyikük állapota válságos. A dél-mexikói Oaxaca szövetségi államban pálmafa dőlt rá egy nőre, aki életveszélyesen megsérült.

Az ország területén csaknem 2,8 millió ember maradt hosszabb-rövidebb ideig áramellátás nélkül.

A tanítás Zacatecas, Veracruz, Puebla, Durango, Oaxaca és Guanajuato szövetségi államokban teljesen vagy részben szünetelt. Mexikó szövetségi államban csütörtökön valamennyi oktatási intézmény bezárását elrendelték a rendkívüli időjárás miatt, így 4,7 millió diák nem ment iskolába.