eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

"Áttörés" az EU-török csúcson, de a lényeg a jövő héten derül ki

Közös nyilatkozatot fogadtak el a résztvevők az Európai Unió és Törökország között hétfő délután kezdődött rendkívüli brüsszeli migrációs csúcstalálkozón - jelentette be nem sokkal éjfél után Preben Aamann, az Európai Tanács elnökének szóvivője.

Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök tájékoztatása szerint abban egyeztek meg az uniós vezetők, hogy az Európai Unió jövő heti csúcsértekezletén folytatják a tárgyalást a migrációs válság kezelését célzó török javaslatokról.

Martin Selmayr, Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök kabinetfőnöke "áttörésről" számolt be a határozattervezet ügyében. Mina Andreeva, Juncker egyik szóvivője pedig azt közölte, hogy sikerült megegyezésre jutni a török kormányfővel a menekültválság kezelésének alapelveiről.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×