eur:
393.07
usd:
368.06
bux:
66125.93
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

The Guardian: vizsgálják a riói és a tokiói olimpia helyszínkijelölését

A The Guardian című brit lap értesülései szerint a francia ügyészség vizsgálatot indított az idei, Rio de Janeiró-i és a 2020-as tokiói olimpia helyszínkijelölésével kapcsolatban.

Az újság úgy tudja, hogy a francia hatóságok a Nemzetközi Atlétikai Szövetséget (IAAF) érintő korrupciós botrány kapcsán folytatott nyomozás során bukkantak olyan nyomokra, amelyek szabálytalanságokat sejtetnek. Ezért úgy döntöttek, hogy alaposan kivizsgálják a 2009-es (Rio) és 2013-as (Tokió) helyszínkijelölést - írta keddi számában a The Guardian.

Mark Adams, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szóvivője kijelentette, a szervezet szorosan együttműködik a francia hatóságokkal, de jelenleg semmi bizonyíték nincs arra, hogy vesztegetés történt volna.

Ahogy az IAAF-hez kapcsolódó dopping- és vesztegetési botrányban, úgy most is az IAAF korábbi elnöke, Lamine Diack és fia, Papa Massata Diack van a nyomozók célkeresztjében. Utóbbi marketing-tanácsadóként dolgozott a szövetségben, de januárban örökre eltiltották, mivel beigazolódott, hogy többször megszegte a doppingellenes szabályokat és érintett volt doppingesetek eltitkolásában.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×