eur:
394.97
usd:
371.53
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Ukrajnának március 4-ig kell választ adnia Moszkvának

Ukrajnának március 4-ig kell választ adnia abban a peres ügyben, amelyet Moszkva vitt a bíróság elé Kijev több mint 3 milliárd dolláros tartozása kapcsán.

Oroszország a vele szemben fennálló ukrán adósság kapcsán február 17-én adott be keresetet adott be a londoni felsőbíróságon.

Szergej Sztorcsak orosz pénzügyminiszter-helyettes csütörtökön azt mondta, hogy miután Ukrajna választ adott a keresetre, a bíróságon megkezdődhet a meghallgatás.

Szombaton Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter a G20-ak pénzügyminisztereinek sanghaji találkozóján az mondta, hogy "bár az ügy most már bíróság elé került, Moszkva kész bármikor tárgyaló asztalhoz ülni az ukránokkal, ha Kijev bármilyen javaslattal áll elő".

Oroszország többször próbálkozott megegyezni Ukrajnával az adósságrendezésről, sőt novemberben azt is felajánlotta, hogy Ukrajna a következő három évben egyenlő részletekben fizesse vissza a 3 milliárd dollárt, plusz az elmaradt 75 millió dollár kamatot.

Kijevnek a tartozást eredetileg tavaly december 21-éig kellett volna rendeznie egy összegben. Moszkva ezt az időt meghosszabbította december 31-éig, de Kijev továbbra sem fizetett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×