eur:
393.77
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Szíszi először ismerte be, hogy az orosz gép terrorcselekmény áldozatává vált

Először ismerte be Abdel-Fattáh esz-Szíszi egy szerdai beszédében, hogy a Sínai-félszigeten lezuhant orosz utasszállító gép terrortámadás áldozatává vált.

"Vége van a terrorizmusnak? Nem! De vége lesz, ha összefogunk. Mi volt a célja annak, aki leszedte az égről az orosz gépet? Az, hogy csapást mérjen az idegenforgalmunkra és az Oroszországhoz fűződő viszonyunkra" - mondta Szíszi egy kairói gazdasági konferencián felszólalva.

Az orosz gép október 31-én zuhant le 224 emberrel a fedélzetén röviddel azután, hogy a sarm-es-sejki repülőtérről felszállt. Az észak-afrikai ország gyengélkedő gazdasága szempontjából létfontosságú turizmus a tragédia óta súlyos válságon megy keresztül.

Több nyugati kormány mellett Moszkva is hitelt ad az Iszlám Állam állításának, miszerint a katasztrófát egy, a dzsihadista szervezet által a repülőgépre felcsempészett robbanószerkezet okozta.

Kairó ennek ellenére mindeddig határozottan visszautasította az "elhamarkodott következtetéseket", és az országban továbbra is folyó vizsgálatok eredményeinek kivárására szólított fel.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×