eur:
394.51
usd:
369.85
bux:
65193.1
2024. április 19. péntek Emma

Bakondi: egyre többen próbálnak bejutni Európába

Jelentős tömeg próbál Európába, elsősorban Németországba jutni és növekszik a Görögországba érkező migránsok száma - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója vasárnap az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Bakondi György elmondta: míg az utóbbi hónapokban naponta 1500-2000 menedékkérő érkezett a görög szárazföldre, mostanra ez a szám elérte a 4000-5000 főt. Hozzátette, hogy ez az adat már megközelíti a tavalyi számokat, amikor 6000-8000 ember érkezett.

Megjegyezte, hogy ugyanakkor a balkáni útvonalon lévő államok, de Ausztria is komoly intézkedéseket tettek az ellenőrzések összehangolására és a migrációs hullám lassítására, illetve szelektálására.

Bakondi György szerint az Európai Unió mostanra jutott el oda, hogy elfogadta azt az álláspontot, amit Magyarország képvisel a migrációs válságban: a schengeni határok védelmét, a menedékkérők ellenőrzését és a menekültstátuszra nem jogosultak visszafordítását.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×