Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nagy-Britannia kioktatja az Európai Uniót

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nagy-Britannia tartósan kivonta magát az EU-integráció szorosabbra vonásából - jelentette ki David Cameron brit miniszterelnök az Európai Tanács csúcstalálkozójának pénteki zárónapján létrejött megállapodásról tartott sajtótájékoztatóján.

Nagy-Britannia "soha nem fog csatlakozni az eurózónához", és "teljes beleszólása" lesz az egységes európai piacba - mondta David Cameron brit miniszterelnök az Európai Tanács csúcstalálkozójának pénteki zárónapján létrejött megállapodásról tartott sajtótájékoztatóján.

Cameron arra fogja buzdítani a brit lakosságot, hogy támogassák az uniós tagságot

David Cameron brit miniszterelnök a kormánya uniós reformigényeiről az EU-tagországok állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóján létrejött megállapodás nyomán arra fogja buzdítani a lakosságot, hogy támogassák Nagy-Britannia európai uniós tagságát a közelgő népszavazáson.

A brit kormányfő ezt péntek éjszaka tartott sajtótájékoztatóján közölte Brüsszelben. Mint mondta, az uniós vezetők által jóváhagyott egyezség megteremti az "élni és élni hagyni" elve alapján működő Európai Uniót.

Cameron kijelentette: országa tartósan kivonta magát az EU-integráció mind szorosabbra vonásának folyamatából. Hozzátette, Nagy-Britannia "soha nem fog csatlakozni az euróövezethez", Londonnak viszont "teljes beleszólása" lesz az egységes európai piacba.

Tusk: a megállapodás nem sérti az unió alapelveit

Nem sérti az Európai Unió alapértékeit a Nagy-Britannia uniós reformigényeiről a tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli csúcstalálkozóján pénteken éjszaka létrejött megállapodás - közölte sajtótájékoztatóján Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.

Juncker: az alapelveket tiszteletben tartó, tisztességes megállapodás született

Az Európai Unió alapelveit tiszteletben tartó, minden fél számára tisztességes megállapodás született Nagy-Britannia uniós reformigényeiről a tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli csúcstalálkozóján - közölte péntek éjszakai sajtótájékoztatóján Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.