eur:
394.05
usd:
370.03
bux:
65561.09
2024. április 19. péntek Emma

A Domogyedovo repülőtér tulajdonosát házi őrizetbe helyezték

Házi őrizetbe helyezték Dimitrij Kamenysikot, a moszkvai Domogyedovo repülőtér tulajdonosát pénteken. A vád szerint olyan biztonsági követelményeket szegett meg, amelyek közrejátszhattak a repülőtéren 2011-ben történt merényletben.

A bíróság két hónapra, vagyis április 18-ig helyezte házi őrizetbe a repülőtér tulajdonosát. Kamenysik ügyvédje elmondta, hogy a bírósági döntés ellen fellebbezni kívánnak. Az ügyészség is megfellebbezi a döntést. Korábban a ügyészség szóvivője Kamenysik szabadon engedését követelte és a büntető eljárás befejezését az ügyben érintett további személyek ellen.

Korábban a büntetőügy kapcsán letartóztatták Szvetlana Trisinát, az Airport Management Company Ltd oroszországi képviseletének volt vezetőjét, Andrej Danyilovot, a Domogyedovo Airport Aviation Security vezérigazgatóját, illetve Vjacseszlav Nyekraszovot, a repülőtér igazgatóját is.

Az ügyészség szerint ők négyen olyan biztonsági ellenőrzéseket vezettek be a Domogyedovo repülőtér bejáratainál, amelyek megnövelték a létesítmény sebezhetőségét és következésképpen nem feleltek meg a polgári repülés szolgáltatások nyújtására vonatkozó biztonsági szabályainak.

A moszkvai Domogyedovo repülőtéren 2011. január 24-én egy öngyilkos merénylő működésbe hozott egy, a testére erősített pokolgépet. A robbanás következtében 37 ember vesztette életét, és 172-en sebesültek meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×