eur:
395.36
usd:
366.48
bux:
65560.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Mustárgázt vethet be az Iszlám Állam

Vegyi fegyvert, leginkább mustárgázt vethet be az Iszlám Állam (IÁ) nyugati célpontok ellen - mondta Horváth József titkosszolgálati szakértő szombaton az M1 aktuális csatorna műsorában.

A szakértő szerint a terrorszervezettel kapcsolatban már többször írtak arról, hogy vegyi fegyvert vetettek be.

Hozzátette, az is ismert, hogy Szíriában és Irakban több olyan szakember is "gazdátlanná vált", akik képesek vegyi fegyvereket akár kezdetleges eszközökkel előállítani.

"Ne zárjuk ki annak a lehetőségét, hogy ezeknek az embereknek egy részét az Iszlám Állam kezdte el alkalmazni" - mondta.

James Clapper, az amerikai nemzeti hírszerzés igazgatója (DNI) pénteken az 52. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián azt állította, hogy az IÁ terrorszervezet amerikaiak ellen akarja bevetni vegyi fegyvereit.

James Clapper a fórum titkosszolgálati vezetőkkel folytatott panelbeszélgetésén kijelentette: elegendő bizonyíték áll rendelkezésre annak kijelentéséhez, hogy az IÁ rendelkezik vegyi fegyverrel - főleg mustárgázzal -, és számos esetben be is vetette azt, ami jelentős fejlemény, mert az 1995-ben egy vallási szekta által Tokióban elkövetett merénylet óta nem fordult elő, hogy szélsőséges szervezet vegyi fegyver alkalmazásával próbálja meg érvényesíteni akaratát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×