eur:
393.61
usd:
364.78
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Horvátország már 20 millió eurót költött a migránsokra

Horvátország eddig csaknem 20 millió eurót (6,5 milliárd forint) költött a közel-keleti migránsok ellátására és szállítására - közölte Vlaho Orepic belügyminiszter csütörtökön, az új kormány első hivatalos ülésén.

A belügyminiszter emlékeztetett arra, hogy az Európai Unió erre a célra mindössze 12,4 millió eurót irányzott elő, amelyből az előző kormánynak 9,9 millió eurót sikerült lehívnia. Kiemelte: jelenleg azon dolgoznak, hogy a közeljövőben a migránsokat egyáltalán ne kelljen feltartóztatni Horvátországban. A miniszter ezzel arra utalhatott, hogy a Közel-Keletről érkező bevándorlók a jövőben csak átutaznának Horvátországon, a menedékre jogosultakat korábban már egy másik országban regisztrálnák.

A zágrábi belügyminisztérium adatai szerint a magyar-szerb zöldhatár szeptemberi lezárása óta Horvátországban 611 ezer illegális bevándorlót vettek nyilvántartásba.

Szlovéniában a legfrissebb adatok szerint október közepe óta 432 365 illegális bevándorlót regisztráltak. A horvát-szlovén határt hétfőn 1723, kedden 326, szerdán 2935, csütörtökön 6 óráig újabb 916 migráns lépte át. Az újévben összesen 53 761 fő volt az átlépők száma.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×