eur:
393.85
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

"Rágalom, hogy Putyin korrupt"

Rágalomnak nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője azt az amerikai állítást, amely szerint az államfő korrupt és titkos vagyona van.

A BBC hétfői, Panoráma című műsorában annak próbált utánajárni, hogy pontosan mekkora vagyona van Vlagyimir Putyin orosz elnöknek.

"Sztaniszlav Belkovszky orosz újságíró Moszkában úgy becsülte, hogy az államfőnek különböző vagyontárgyakban 40 milliárd dolláros vagyona lehet, így Európa leggazdagabb, illetve a világ egyik leggazdagabb embere. Adam Szubin, az amerikai pénzügyminisztérium szankciókért felelős vezetője nem kívánt becslésekbe bocsátkozni, ám úgy látta, hogy Vlagyimir Putyin a barátait és közeli szövetségeseit gazdagítja, és állami eszközökkel ellehetetleníti azokat, akiket nem tart barátainak, tehát korrupt, amivel az Egyesült Államok kormánya már sok-sok éve tisztában van."

"Régóta gyakorolja már azokat a módszereket, amelyekkel leplezni tudja valós vagyonát" - fogalmazott Adam Szubin.

Dmitrij Peszkov, az orosz államfő szóvivője azonban a képzelet szüleményének és színtiszta rágalomnak nevezte az elhangzottakat, majd felhívta a figyelmet arra, hogy az anyag megjelenése időben egybeesett "bizonyos országokban lefolytatott álbírósági eljárásokkal". A szóvivő feltehetőleg az Alekszandr Litvinyenko londoni halálának ügyében a napokban kiadott brit jelentésre utalt.

A BBC-ben sugárzott film klasszikus példája lehetne a felelőtlen újságírásnak, ha nem lenne benne hivatalos kommentár - fogalmazott Peszkov, majd cáfolta azt is, hogy Vlagyimir Putyinnak lenne egy 57 méteres jachtja, amelyet még 2002-ben ajándékozott neki Roman Abramovics orosz iparmágnás.

Dmitrij Peszkov úgy látta, hogy Egyesült Államok és Oroszország viszonya olyan mélyponton van, hogy azon egy ilyen hazugság tovább nem ronthat.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×