eur:
393.83
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Francia és brit iskolákat fenyegettek merénylettel

Kedden szinte egy időben hat francia gimnázium és 14 nagy-britanniai iskola kapott bombafenyegetést, de végül ezek hamisnak bizonyultak.

Párizsban a hat neves gimnáziumot a késő délelőtti órákban hívták fel ismeretlen telefonálók, akiktől gyakorlatilag azonos üzenetet kaptak: a létesítményük területén robbanó szerkezet van - közölte a rendőrség.

Az Egyesült Királyságban négy londoni iskola kapott hasonló üzenetet, hat másik Birmingham környékén, négy pedig Cornwallban. A nap végéig a hatóságok nem jutottak a fenyegetők nyomára.

Franciaország és Nagy-Britannia egyaránt tagja az Iszlám Állam terrorszervezet ellen Szíriában és Irakban légi hadjáratot folytató nemzetközi koalíciónak. Az Iszlám Állam hétfőn egy videót hozott nyilvánosságra, s ebben újból megfenyegette a két európai államot.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×