eur:
393.52
usd:
368.96
bux:
65852.27
2024. április 23. kedd Béla

Gyerekek haltak meg a kormányerők légicsapásaiban Szíriában

Legalább harminc civil, köztük tizenhárom gyermek halt meg a szíriai kormányerők vagy az orosz hadsereg légicsapásaiban az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet kezén lévő kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőcsoportja (OSDH) pénteken.

Harminc civil, köztük nyolc nő és tizenhárom gyermek vesztette életét a Deir-ez-Zór vársotól mintegy 20 kilométerre fekvő Tabía Dzsazíra nevű településen - tudatta a szíriai eseményeket nyomon követő londoni székhelyű emigráns civilszervezet.

Az olajban gazdag tartomány a dzsihadisták ellenőrzése alatt áll, és bár azonos nevű székhelyének egy részét a szíriai kormányerők uralják, a város jelentős része az Iszlám Állam kezén van.

A dzsihadisták a múlt hét végén indítottak támadást a kormányerők uralta városrészek ellen, a harcokban azóta legalább 430 ember vesztette életét, sokan közülük civilek.

Az IÁ fegyveresei a hétvégén Deir-ez-Zór lakosainak százait hurcolták el - mondta Rámi Abder-Rahmán, az OSDH igazgatója.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Visszahúzták a forintot a kamatdöntés után

Visszahúzták a forintot a kamatdöntés után

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×