Kisfiút hallgatott ki a brit rendőrség

InfoRádió / MTI
2016. január 20. 14:02
Kihallgatott a brit rendőrség egy 10 éves muszlim kisfiút, amiért angolórán tévedésből azt írta, hogy egy "terroristaházban" lakik - jelentette szerdán a BBC brit közszolgálati adó.

A Nagy-Britannia északnyugati részén található Lancashire egyik általános iskolájában tanuló kisfiú "sorházat" (terraced house) akart írni "terroristaház" (terrorist house) helyett, de a tanárok nem vették észre, hogy ez elírás, és a július óta érvényes új terrorellenes szabályoknak megfelelően feljelentették a diákot a rendőrségen. Az eset még december 7-én történt.

A rendőrség kihallgatta a gyereket, és megvizsgálta a családja otthonában használt számítógépet is. A kisfiú hozzátartozói az incidens miatt bocsánatkérést várnak a rendőrségtől és az iskolától egyaránt - jelentette a brit közszolgálati adó.

"Egy gyereket nem lett volna szabad kitenni ennek" - idézte a BBC a kisfiú egyik unokatestvérét. "Õ most már fél az írástól, a képzelőereje használatától" - mondta a családtag az incidens következményeire utalva.

A brit közszolgálati adó a történtekről közölt jelentésében nem használt neveket a gyermek személyazonosságának védelme érdekében.