Fegyveresek támadtak meg egy luxusszállót Burkina Fasoban

InfoRádió / MTI
2016. január 15. 21:58
Lövések és robbanások hallatszottak péntek este a Burkina Fasó-i főváros egyik luxushoteljének közelében, amelyet helyszíni sajtójelentések szerint fegyveres és turbános férfiak támadtak meg, tűzharcba keveredve a csendőrökkel.

A BBC beszámolója szerint két autóba rejtett bomba robbant a város repteréhez közel eső Splendid Hotel előtt. Az ENSZ alkalmazottai és a nyugati turisták körében népszerű hotelbe ezek után három-négy fegyveres rohant be.

A Sky News úgy tudja, a fegyveresek túszokat ejtettek és elbarikádozták magukat. A hivatalos szervek szerint sok túszt ejthettek. Véleményük szerint a támadás akár órákig is eltarthat.

Azt egyelőre nem tudni, a fegyveres támadás összefüggésben áll-e Burkina Faso és dél-nyugati szomszédja, Elefántcsontpart konfliktusával. De az tény, hogy épp pénteken jelentette be az ouagadougoui kormány, hogy Burkina Faso nemzetközi elfogatóparancsot adott ki pénteken az elefántcsontparti házelnök ellen, mivel felelősnek tartja az országban tavaly végrehajtott sikertelen államcsínykísérletért. Közben a francia követség bejelentette, hogy terrortámadásról van szó.