eur:
394.83
usd:
370.34
bux:
65265.51
2024. április 19. péntek Emma

Hét menekült holttestét találták meg a török partoknál

Hét menekült holttestét találtak meg szerda este Törökország partjainál, a biztonsági erők szerint a szerencsétlenül járt bevándorlók vízbe fulladtak.

Hat tetemet helyiek találtak meg az Izmir tartományban található Seferihisar körzetben, míg egy további holttest Menderes körzetben került elő.

A hatóságok abból a feltételezésből indulnak ki, hogy a menekültek megpróbálhattak eljutni a közelben található görög szigetekre, ám út közben vízbe fúltak.

A fagyos idő és a könyörtelen tenger ellenére továbbra is sokan vágnak neki, hogy az Égei-tengeren át partot érjenek Európában.

A görög parti őrség elmondása szerint csütörtök reggel mintegy 1200 menekültet szállító komp érkezett a pireuszi kikötőbe Kiosz és Leszbosz szigetéről. A nap folyamán további két hajót várnak több ezer bevándorlóval a fedélzetén. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) szerint a menekültek fele a polgárháborús Szíriából érkezik.

Tavaly több százezren érkeztek ezen az útvonalon Európába, és az idei év első tíz napjában újabb 18 ezer bevándorló ért partot Görögországban az UNHCR adatai alapján.

Az Európai Unió novemberben megegyezett a török kormánnyal arról, hogy Ankara szigorúbban ellenőrzi majd a határokat, és megpróbálja megakadályozni a menekültek továbbjutását Görögország felé.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×