eur:
393.8
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Rekordalacsony a migránsok száma Macedóniában

Jelentősen csökkent a Görögországból Macedóniába érkező migránsok száma, Gyevgyelijába a napokban 24 óra alatt csupán 700-1000 ember érkezett - közölte a 24vesti.mk macedón hírportál kedden.

 A menekültválság kezdete óta nem volt még ilyen alacsony a migránsok száma Macedóniában, korábban átlagosan 3-4 ezren érkeztek egy nap alatt, de volt olyan is, hogy ez a szám megközelítette a tízezret.

Macedónia novemberben szigorított a határellenőrzésen, és már csak a háborús övezetből, azaz Szíriából, Afganisztánból és Irakból érkezőket engedi be az országba. A görög-macedón határon dolgozók szerint egy háborús övezetből érkezőre másfél gazdasági bevándorlónak minősülő ember jut, aki nem léphet be Macedóniába, így ez is hozzájárulhatott a drasztikus csökkenéshez.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×