eur:
394.78
usd:
370.89
bux:
65150.27
2024. április 19. péntek Emma

Putyin balgaságnak tartja az Oroszország elleni szankciókat

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy interjúban bírálta az Európai Uniót, a NATO-t és az Egyesült Államokat Oroszországgal szembeni ellenséges érzületükért, s jogosnak nevezte az Ukrajnától elragadt Krím bekebelezését.

Az orosz elnök szerint geopolitikai számítás húzódik meg a kelet-ukrajnai konfliktus miatt Oroszország ellen hozott szankciók mögött. "A nyugati szankcióknak a célja nem Ukrajna megsegítése, hanem Oroszország geopolitikai visszaszorítása" - hangoztatta Putyin a Bild német lap hétfői számának Szocsiban adott interjújában.

A büntetőintézkedések ostobák és mindkét félnek kárt okoznak. Oroszországnak gondot okoznak, hogy pénzt szerezzen a nemzetközi pénzpiacon - jegyezte meg. "Nagyobb károkat okoz azonban az energiaárak esése" - tette hozzá.

Az orosz elnök jelezte, hogy nem vesz részt a februári müncheni biztonságpolitikai konferencián. Putyin ugyanakkor szorosabb nemzetközi együttműködést szorgalmazott a terrorizmus elleni harcban.

Megismételte a 2007-ben Münchenben felhozott vádakat, hogy a NATO a keleti bővítéssel megsértette a korábbi egyezségeket." A NATO és az Egyesült Államok teljessé akarja tenni a győzelmét a Szovjetunió felett" - mondta. Putyin szerint nem fogadható el az az érv, hogy Lengyelország és a többi ország a NATO tagja akart lenni. A nyugati szövetségnek nem lett volna szabad befogadnia ezeket az országokat - húzta alá.

Az Európai Unió és az Egyesült Államok a Krím elcsatolása és a kelet-ukrajnai szakadároknak nyújtott támogatás miatt rendelt el szankciókat Oroszország ellen. Putyin az orosz eljárás kritikájára válaszul leszögezte: "a Krím újraegyesítése Oroszországgal igazságos volt".

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×