eur:
393.48
usd:
364.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hamarosan elkészül a lengyel szupermarket-különadó törvény

A lengyel kormány tíz napon belül elkészül a szupermarket-adótörvény tervezetével.

Henryk Kowalczyk tárca nélküli miniszter, az Állandó Miniszterelnöki Tanács elnöke a kiskereskedelmi hálózatok képviselőivel pénteken folytatott megbeszélést követően újságírókat arról tájékoztatta, hogy a törvénytervezetből valószínűleg ejtik az üzletek hasznos alapterületére vonatkozó kikötést. "Minden érintett fél egyetértett abban, hogy ezt a feltétel felesleges" - mondta. A kiskereskedelmi láncok különadója forgalomarányos és progresszív lesz - tette hozzá.

Az alacsony forgalmú üzletek "semmiképpen nem fognak adót fizetni" - szögezte le Henryk Kowalczyk a TVN24 BiS tévécsatornának adott interjúban, és Pawel Szalamacha pénzügyminiszterre hivatkozva bejelentette egyúttal azt is, hogy a törvénytervezettel tíz napon belül el is készülnek.

A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt eredetileg a 250 négyzetmétert meghaladó hasznos alapterületű kiskereskedelmi üzletekre tervezett 2 százalékos forgalmi különadót kivetni, a 2016-os költségvetési törvénytervezetben pedig az adónemre kétmilliárd zloty bevételt irányzott elő.

A lengyel PAP hírügynökséget a kiskereskedelmi ágazat képviselői arról tájékoztatták, hogy a pénteken kialkudott módosítás nem fogja lényegesen érinteni a tervezett adóbevételt.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×